Letartóztattak egy kiskunhalasi volt tanárt

2012.03.13. 12:05 Módosítva: 2012.03.13. 14:14

Kiskorú veszélyeztetése bűntett huszonnégy rendbeli elkövetésének a gyanúja miatt harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium egy volt tanárát hétfőn a bíróság – mondta Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

Az eljárás jogellenes befolyásolásának a veszélye miatt vált szükségessé a férfi letartóztatása. A szóvivő közölte: az ügyről több információt a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adhatnak.

Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: jelenleg tanúkihallgatások történnek, valamint igazságügyi pszichológus folytat vizsgálatot az ügyben.

Az MTI információi szerint a Kiskunhalasi Városi Ügyészségen tett feljelentés előtt a református gimnázium fegyelmi eljárást indított a tanár ellen, akinek ezután megszűnt a munkaviszonya az iskolában. A rendőrkapitányság az ügyben eddig húsz fiatalt hallgatott ki tanúként, szülő vagy törvényes képviselő jelenlétében

A bama.hu információi szerint a fegyelmi eljárás azután indult a férfi ellen, hogy az iskola kollégiumában egy kilencedik osztályos fiú megharapta szobatársa nemi szervét. A harapós fiút, aki a megtámadott fiúval együtt az előzetesben lévő tanár osztályába járt, a kollégium eltanácsolta, majd a szülei az iskolából is kivették.

A megyei hírportál úgy tudja, hogy az ügyészséghez eljuttatott dokumentumok közé került egy, a Facebookon váltott üzenetsorozat is, ami terhelő lehet a tanárra nézve.

A beszélgetések egy zárt csoport tagjai közt zajlottak a közösségi portálon, azokat csak a csoport tagjai, vagyis a távozó osztályfőnök és a kilencedikes osztályának fiú tagjai láthatták. Ezekben az üzenetekben nyomdafestéket nem tűrő, obszcén megfogalmazások olvashatók a tanártól és a diákoktól egyaránt.