Volánoznak a Parlamentben

2012.03.19. 17:40 Módosítva: 2012.03.19. 20:35

Cikkünk folyamatosan frissül.

Feláll a Volán-bizottság Parlamenti bizottság jön létre, hogy kivizsgálja a Volánbusz 2003-as reorganizációs programja végrehajtásának körülményeit, így több ingatlanértékesítési ügyet is.

A bizottság felállítására 316 képviselő szavazott, tizenketten nemet nyomtak (a DK-sok, és három MSZP-s, köztük Veres János pénzügyminiszter), egy képviselő tartózkodott.

Elfogadták a devizajelentést A 2002 és 2008 közötti baloldali kormányok, a bankrendszer és a hitelfelvevők felelősségét egyaránt megállapítja a lakossági devizaeladósodás okait feltáró jelentés, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés.

A jelentést 218 képviselő fogadta el, 58 képviselő (Jobbik és LMP) tartózkodott, 42-en (MSZP, DK, és vélhetően tévedésből a jobbikos Z. Kárpát Dániel) nemmel szavaztak.

Adómentes a reálhozam Adómentesen vehetik fel reálhozamukat azok a magánpénztártagok, akik március 31-ig visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe. azok, akik magán-nyugdíjpénztári vagyonukat önkéntes nyugdíjpénztárba helyezik, a kifizetések 20 százalékának megfelelő, legfeljebb 300 ezer forintos adóvisszatérítésben részesülhetnek.

Jöhet az árfolyamgát 2.0 Elfogadták a devizahiteleseknek kínált új, rögzített árfolyamos törlesztési lehetőség szabályait. Az elmúlt hónapokban több változatot megélt javaslat szerint végül azok élhetnek a lehetőséggel, akik maximum 20 millió forintos hitelt vettek fel. Jelentkezni az év végéig lehet, a rögzített árfolyamok (frank 180, euró 250, jen 2,5 forint) 2017 júniusáig élnek. A részletekről ebben a cikkben írtunk bővebben. A szabályozás másik része, hogy augusztus 31-ig kötelesek a bankok forintra váltani a tartósan nem fizetők devizahitelét. Esetükben - a kormány és a bankszövetség megállapodásának megfelelően - a pénzintézeteknek a forintra váltás napján el kell engedniük a követelésük negyedét.