Állásajánlatokat kapott az éhségmenet szervezője

2012.03.21. 10:16
Bár már Zsiga Marcell is megtalálta egy ál-munkalehetőséggel, most tényleges állásajánlatokat is kapott az munkát, kenyeret követelő éhségmenet főszervezője. Tóth Imre állástalan kohász egyelőre mégis inkább borsót ültet. Kemény a föld, nehogy az asszonynak kelljen ásnia.

Két helyen is munkalehetőséget kapott az éhségmenet főszervezőjeként elhíresült munkanélküli kohász, Tóth Imre, írja blogjában a Népszabadság újságírója. Értesülései szerint Tóth még nem élt a kínálkozó lehetőséggel, előbb még a ház körüli munkákat akarja befejezni. "Egyelőre borsót ültet" - írja az eztígyhogy blog.

Tóth - aki időközben a szocialista Gurmai Zita meghívására Brüsszelt is megjárta - egy miskolc-tapolcai vállalkozásnál karbantartói munkára, egy másik cégnél a telephely örzés-védelmére kapott ajánlatot. És bár az egyik helyen már hétfőn munkába állhatott volna, egyelőre inkább borsót ültet. "Mégsem hagyhatom, hogy az asszony ássa fel, olyan kemény a talaj" - nyilatkozta a blognak.

Amint ezzel végzett, legszívesebben mindkét munkát elvállalná, hogy "utol tudja érni magát".

Tóth amúgy már menetelés közben is kapott álásajánlatokat környékbeli fideszesektől. Mezőkövesden a belügyi államtitkár, az állítása szerint ott és akkor csak mint helyi fideszes fellépő Tállai András ajánlott közmunkában hólapátolást, 4230 forintos napidíjért. Az eset alkoholba fulladt.

Másodikként a miskolci alpolgármester, Zsiga Marcell - akit számára teljesen felfoghatatlan módon a köztévé egyik riportere kérdéssel provokált - ajánlott fel egy kertészi pozíciót, amiről nemsokára kiderült, hogy valójában nem is létezik.