Kövér: Emberfeletti teljesítményt nyújt a kormány

2012.03.28. 22:01

"A lehetőségekhez és a körülményekhez képest a kormány elmúlt másfél-két éves tevékenysége kifejezetten sikeresnek mondható" - mondta Kövér László a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) győri rendezvényén.

"Vállalva a kritika kockázatát, és házelnökként bizonyos értelemben kívülről nézve mindazt a kihívást, nehézséget, problémahalmazt, amivel a kormány tagjainak, benne a miniszterelnöknek keresztül kellett menni az elmúlt másfél-két esztendőben, azt gondolom, hogy emberfeletti teljesítményt  produkáltak" - mondta.

A kormányváltás óta 380 körüli azoknak a törvényeknek a száma, melyeket elfogadtak, és ezek nem "apró-cseprő" törvények voltak, hanem az alaptörvénytől kezdve, az oktatást, az egészségügyet, az önkormányzati rendszert érintő nagy szerkezetátalakító törvények - mondta a házelnök.

"Elmondhatjuk, hogy az ilyen értelemben vett munkának a nagy részén, a nehezén már túl vagyunk" - mondta, hozzátéve: "most abban reménykedünk, hogy mindazt, amit jogi értelemben alapként leraktunk, mindazt, amit a kormányzat a gazdaságstabilizálás érdekében az elmúlt két évben megtett, az a következő két esztendőre lehetőséget ad, hogy kapaszkodó pályára kerüljünk".