Orbán hivatala 19,8 millió forint jutalmat osztott

2012.04.04. 15:23

A Miniszterelnökség tavaly összesen 19,8 millió forint jutalmat fizetett ki 46 dolgozójának, írta válaszában a Miniszterelnökség. Orbán Viktor kormányfő hivatalában 144 ember dolgozik.

A kormány a honlapján kedden tette közzé, hogy a Miniszterelnökség tavaly összesen 645 millió 37 893 forintot költött személyi juttatásokra.

Ebből 30,5 millió forintot tettek ki a „munkavégzéshez kapcsolódó juttatások”. Ez az összeg magába foglalja a szabadságmegváltást, a jutalmat, a kereset kiegészítést és a céljutalmat is. Így a közzétett adatokból nem derül ki, hogy Orbán hivatala tavaly mennyi jutalmat fizetett a dolgozóinak.

Szerda délelőtt ezért több kérdést tettünk fel a Miniszterelnökségnek, a válaszokból az derül ki, hogy a hivatal dolgozói tavaly több jogcímen is kaptak jutalmat. Tizenegy dolgozó az augusztus 20-án fejenként 300 ezer forinttal járó elismerést kapott. Az elismerésben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tavaly februári rendelete szerint minisztériumi dolgozók részesülhetnek.

A tavalyi uniós elnökség miatt a Miniszterelnökség több dolgozója jelentős többletfeladatot látott el, például a felkészülés, lebonyolítás és elszámolás területén. Ez a munka 33 embert érintett, ők összesen 15,7 millió forintot kaptak. Ezen kívül két további dolgozó kapott pénzjutalommal együtt államtitkári elismerést, ők összesen 869 500 forintot kaptak.

A Miniszterelnökség válasza a jutalomban részesült dolgozók nevét nem említi meg.