Újabb dugók lehetnek az M0-ás bővítése miatt

2012.04.05. 09:56

Megkezdődik az M0-ás autóút halásztelki csomópontjának négysávosra bővítése, ezért április 13. és június 10. között lezárják a halásztelki csomóponti ágat a jobb pályán (az M5-ös autópálya felé tartó oldalon), írja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A munkálatok miatt torlódásokra lehet számítani az érintett szakaszokon.

Kattintson a nagyobb méretért!
Kattintson a nagyobb méretért!
Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ZRT.

A lezárás ideje alatt a mostani hídszerkezetet elbontják. A tervek szerint a halásztelki lehajtóág teljes átépítése 2012. november 30-ára készül el.

2012. április 13-a 23:00 órától június 10-e 23:00 óráig az M0 útgyűrű halásztelki csomópontjánál, az M5 autópálya felé se fel, se Halásztelek felé lehajtani nem lehet. A II. Rákóczi Ferenc úton az érintett szakaszon erre az időre megszűnik a kerékpár- és gyalogosforgalom.

Mind a BKV Zrt. járatai, mind a Volánbusz Zrt. autóbuszai terelőúton közlekednek ebben az időszakban, az M0 csepeli (Szigetszentmiklós/Csepel) csomópontjánál hajtanak le az autóútról. Ugyanakkor egyetlen megálló sem marad ki, a járatok pedig sűrűbben járnak majd.

2012. április 14-én 20:00 órától április 15-e 08:00 óráig a halásztelki csomópontnál a II. Rákóczi Ferenc utat teljesen lezárják, a forgalmat rendőri segítséggel elterelik. Az autósokat ebben az időszakban kitáblázott terelőúttal is segítik.

Az április 13. és június 10. közötti lezárás alatt azt javasolják az autósoknak, hogy a csepeli hajtóágnál hajthatnak le, majd az új Csepel-szigeti gerincúton érhetik el Halásztelket. Felhajtani ugyanerre, fordított irányban lehet.