18 határsértőt fogtak el a Csongrád megyei rendőrök

2012.04.08. 21:34

Tizennyolc illegális bevándorlót fogtak el szombaton és vasárnap délelőtt a járőrök, miközben a zöldhatáron keresztül próbáltak belépni az országba Csongrád megyében - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a sajtót.

Szombat hajnalban Tiszasziget külterületén 3 koszovói férfire bukkantak a járőrök. Nem sokkal később Röszke külterületén a stabil hőkamera segítségével találtak újabb 3 koszovói férfit. Ugyanekkor 1 afgán férfit is igazoltattak az egyenruhások a környéken. Szombat éjjel hőkamera segítségével további 3 koszovói férfit találtak a rendőrök Röszke határában. Eközben a nagylaki hőkamerán is 3 mozgó alakra figyeltek fel a határrendészek a román határ mentén. Kiderült, ők is Koszovóból érkeztek, illegálisan.

Mórahalom határában nem sokkal éjfél után igazoltattak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2 férfit, akik Koszovóból érkeztek. Alig egy órával később pedig újabb koszovói férfit igazoltattak a járőrök, a település határában. Végül a reggeli órákban a város buszpályaudvarán igazoltattak a járőrök 2 férfit, akik szintén Koszovóból jöttek.

Az elfogásokat követően négy esetben indult büntetőeljárás, miután a három koszovói és egy afgán állampolgár már nem először próbálkozott az illegális határátlépéssel, így beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt álltak. A többiek ellen idegenrendészeti eljárás indult.  • Hírek
  • Babaváró hitel