Nózi szimata ezúttal sem csalt

2012.04.10. 15:27

Hajnali álmából ébresztette kedden a helyi körzeti megbízottat a település egyik lakója, az asszony házában betörőt fogtak. A vele egy házban lakó fia elkapta ugyan, de magát pulóveréből kitépve a tettes a kerítésen átugorva menekült. A zászlós a hátrahagyott pulóver szagán indította kutyáját Nózit, akinek szimata ezúttal sem hagyta cserben kollégáját.

A megtámadott asszony szerint nem ez volt az első alkalom, hogy lakásából élelmiszer tűnt el. Még tippje is volt, hogy talán az unokája, vele élő fia unokaöccse lehet a tettes.

A 25 éves unoka először mindent tagadott, a lakásban azonban megtalálták a hátizsákot amiben a nagymamától lopott élelmiszerek voltak. A 25 éves férfiről kiderült, hogy több alkalommal hatolt be nagyszülője ingatlanára, hogy onnan élelmiszereket vigyen el. A spájz ablakán jutott be, a nyomozók körében Fantom néven elhíresült élelmiszer tolvaj.

Később szóban elismerte mind a behatolás, mind a lopás tényét. A férfi egyébiránt nem ismeretlen a rendőrök előtt. Legutóbb is a körzeti megbízott fogta el Nózi segítségével. Akkor a férfi olajos halkonzerveket lopott, a dobozokon lévő jellegzetes árcédula buktatta le a tolvajt.

Nózi a zászlós kutya

Nózi, Béres Tamás zászlós kutyája egyike az országban található összesen hat olyan rendőrkutyának, akik egyaránt képesek járőrszolgálati tevékenységre, nyomkövetésre és kábítószer felkutatásra. Nózi, 3,5 éves és Fejér megyébe kerülése óta, sorozatos eredményeivel alaposan rácáfol avatási nevére, ami Lutri. Hívónevét kajla orrnyergéről kapta gazdájától.