Robbanás egy bátonyterenyei lakásban

2012.04.11. 19:52 Módosítva: 2012.04.11. 22:41
Robbanás történt szerdán Bátonyterenyén egy háromszintes ház második emeleti lakásában.

Csak egy kutya volt abban a lakásban, amelyikben gázrobbanás történt szerdán a Nógrád megyei Bátonyterenyén. Az alsó szomszéd, egy 33 éves nő szenvedett könnyebb sérülést. A 14 lakásos épület lakhatatlanná vált, de ideiglenesen a szomszédos épület is alkalmatlan a visszaköltözésre - közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem.

Mentőhelikopter is érkezett, de a szemtanúk szerint nem vitt el senkit. Az MTI tudósítója kora este azt látta, hogy nagy a tömeg a Liget úton, a robbanás hírére érkező ismerősök, rokonok, kíváncsiskodók között ott voltak a sérült ház, valamint a szomszéd épület lakói is.

A Liget út 24. számú háromszintes épület egy második emeleti lakásában történt a robbanás, a lakás utcafronti fala kidőlt. Az utcafront felől hiányzott a lakás fala, a leszakadt erkély fölött bútorokat, konvektort, a kiszakadt ablakot lehetett látni. A ház előtti területet és a járdát üvegcserepek borították.

Az egyik rendőrségi autóból hangosbeszélőn arról tájékoztatták az embereket, hogy a 22. és 24. számú házak lakói egy tűzoltóval felmehetnek a lakásba, hogy bezárják, gyógyszert vagy bármilyen tárgyat hozzanak le.

Az épületben mind a 14 lakás lakhatatlanná vált, ez 30 embert érint, a szomszédos 22. számúban pedig 27-en nem tudnak egyelőre visszaköltözni lakásaikba.

Nagy-Majdon József (Fidesz), Bátonyterenye polgármestere azt mondta: az este folyamán is tart annak felmérése, hogy hány lakónak van szüksége segítségre. Négy üres lakásban akár hosszabb távon is el tudják helyezni a rászorulókat, de ha kell, az önkormányzat további szükséglakásokat is biztosít, egy helyi vállalkozó pedig ingyenesen ajánlotta fel fogadója szobáit.