Két elemet lopott a nyugdíjas tanár

2012.04.13. 14:06

Egy idős pécsi tanárnőnek bíróság elé kellett állnia, mert megpróbált ellopni két elemet – írta meg a bama.hu. A nő egy áruházban tett a táskájába két biztonsági csíkkal ellátott ceruzaelemet, és ahogy várta, meg is szólalt a riasztó, és a biztonsági őrök kipakoltatták vele a táskáját. Ekkor bánta meg tettét. Állítása szerint az egészet csak kíváncsiságból tette. Azt akarta megtudni, hogy hogyan kezelik a biztonsági őrök a lopáson ért vásárlókat. Arra azonban nem gondolt, hogy az ügye bíróság elé is kerülhet – írja a lap.

Sch. Máriát a helyszínre érkező nyomozók kihallgatták, később pedig bírósági tárgyalás lett a háromszáz forintos lopásból. A nyugdíjas nőt a bíróság végül figyelmeztetésben részesítette. Mária elmondta, hogy ha most lenne abban a helyzetben, nem próbálkozna ilyesmivel.

Mária fizetett a kasszánál, majd elindult kifelé, és ekkor szólalt meg a riasztó. Háromszor kipakoltatták vele a táskáját, végignézték a számlát, és elvették az iratait, majd értesítették a rendőrséget. "Én pedig hiába vártam, hogy megkérdezzék: miért tette? A gépiesen hivatalos őrök pedig monotonon, érzések nélkül végezték a munkájukat" – mondta a lapnak a tanárnő. A helyszínre érkező nyomozók kihallgatták az idős tanárnőt, de azt ők sem kérdezték meg, hogy miért próbálta meg ellopni a háromszáz forint értákű elemeket.

A nő ellen a városi bíróságon tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás, az ítélet figyelmeztetés lett. Mária azt mondta, hogy még ekkor sem kérdeztek rá az indítékaira, pedig állítja: arra szerette volna felhívni az emberek figyelmét, hogy ne lopjanak, és ne engedjék éhezni a gyerekeket.