Miskolcon nem ad többé pénzt utcán a postás

2012.04.17. 13:36
Addig piszkálták a segélyesek a pénzes postásokat, míg azok ki nem borultak. Mostantól vagy meg kell várniuk otthon a kézbesítőt, vagy bemenni a postára.

Miskolcon április végétől megszűnik a pénzkifizetés közterületen, erről április 11-én állapodott meg a Magyar Posta Zrt., a Miskolci Polgármesteri Hivatal, a Miskolci Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály és a polgárőrség. A polgármesteri hivatal közleménye szerint az intézkedés célja a törvényi előírások betartása, a közrend és közbiztonság fokozása.

A közlemény szerint az intézkedés háttere az, hogy Miskolcon - amikor postai kifizetés van - nagy létszámban megjelennek a posták környékén a címzettek, és a kézbesítőt megállítva, csoportosan követelik járandóságaik kifizetését.

A postáról szóló törvény szerint alapesetben a postás a feladó által megjelölt helyen köteles kézbesíteni a küldeményt. A Magyar Posta Zrt. az adott szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételek szerint a kifizetési utalványokat (szociális segély, családi pótlék) százezer forintig, a nyugellátási utalványokat pedig összegre való tekintet nélkül háznál, illetve a postai mozgószolgálat számára kijelölt tartózkodási helyen fizeti ki.