Cigányozott a hevesi kormánymegbízott

2012.04.20. 15:39

"Ki kell mondani, hogy cigány család követte el a bűncselekmény-sorozatot" – idézi a heol.hu Horváth László Heves megyei kormánymegbízott pénteki kijelentését egy rablássorozat elkövetőinek elfogása után.

Mint a kormánymegbízott fogalmazott: a tettesek brutálisan, maszkban, ostromszerűen támadtak meg idős embereket, és ez azt is jelenti, hogy itt már az élet biztonságát veszélyeztető cselekményről kell beszélni. Ilyen esetben pedig a kormánymegbízottnak kötelessége jelezni a rendőrségnek – amit meg is tett –, hogy kiemelten, akár külön akciócsoportot létrehozva dolgozzanak az ügy felderítésén és a megyét megrázó bűncselekmény-sorozat elkövetőinek kézrekerítésén.

Az ugyanakkor nem derül ki a tudósításból, hogy a kormánymegbízott szerint mi köze az elkövetők származásának a bűncselekmény megítéléséhez.

Az ügy részleteiről Balogh Tibor, gyöngyösi rendőrkapitány számolt be, tudatva: a vámosgyörki rablásról lakossági bejelentést kaptak, a végül sikert hozó gyors akcióban a megyei akciócsoport és a készenléti rendőrség munkatársai is részt vettek. Egy elkövetőt a helyi körzeti megbízottak fogtak el, további hármat – üldözés után – a beavatkozó alegység tagjai kaptak el.

A négy nagyfügedi elkövető számlájára a cikk szerint további bűncselekmények is írhatók: csak a vámosgyörki rablás napján további hét betöréses lopást illetve rablást követtek el, zsákmányuk milliós volt. Az elkövetők őrizetben vannak, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásuk elrendelését.