Állítólag elfogták a szombathelyi pedofil szatírt

2012.04.25. 18:30 Módosítva: 2012.04.25. 18:36
A nyugat.hu értesülése szerint a rendőrség elfogta a gyerekek elleni szexuális támadással gyanúsítható 21 éves férfit, akit a két hétfői áldozata szembesítésen fel is ismert. A Vas Megyei rendőrkapitányság nem erősítette meg a hírt.

Az elmúlt hetekben több szexuális támadás is történt Szombathelyen. Legutóbb április 23-án hétfőn, amikor egy fiatal férfi két kislányt zaklatott egy Szent Flórián körúti emeletesház kapualjában.

A szombathelyi nyugat.hu szerint a szatírt már el is fogták.

A hétfői támadásban érintett hét- illetve tízéves kislány egyértelműen felismerte az őket megerőszakolni próbáló férfit – állítja a lap hozzátéve, hogy a „nagyobbik lány még azt is kiszúrta, hogy a férfin ugyanaz a cipő volt, mint a támadáskor”. A nyugat.hu szerint a 21 éves M.B., aki „összetörten, meggyötörve ült a rendőrségen”, valószínűleg azonos a Derkovits városrészen elkövetett támadások végrehajtójával.

A lányok édesapja a nyugat.hu-nak elmondta: óriási megkönnyebbülést érez most, bár a kislányaival történt szörnyűséget ez nem feledtetheti. Ő is úgy érzi, nagyon sok szombathelyi lélegezhet fel. Korábban a helyi sajtó a lincseléstől tartva, óvott az önbíráskodástól.

A Vas Megyei Rendőrkapitányság szóvivője az Indexnek a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánta kommentálni az értesülést.