A kövér pincér rosszkedvű

2012.05.01. 10:33 Módosítva: 2012.05.01. 10:37

Lépésszámlálót szerelnek magukra a munka ünnepén a bükfürdői vendéglátósok, közölte a helyi vállalkozókat tömörítő egyesület.

Azt szeretnék lemérni, hogy a strandszezon kezdetén mennyit kell dolgozniuk azért, hogy kiszolgálják a vendégeket. "Egy vendéglátós a szezon kezdetén 2-3 kilométert gyalogol naponta, augusztusra ez a szám akár 15-20 kilométerre is felmehet. A lépésszámláló beszerzésével pontosabban tudjuk majd megmondani, mennyit is kell gyalogolnia egy pincérnek a turisztikai szezonban" – mondta Kiss Péter, a Bükért Vállalkozók egyesületének tagja.

Szerintük ez azért fontos, mert egyre több a túlsúlyos pincér, akiknek a kondiciója nem felel meg a nyári nagyüzemhez. "A rossz kondíció pedig kedvetlen pincéreket és lassú kiszolgálást okoz, amit egyetlen fürdővárosi vendéglátóegység sem engedhet meg magának" – mondta Kiss.

A vendégeket is arra ösztönzik, hogy figyeljenek oda a testükre. A városban két kerékpárkölcsönzőt nyitottak, a fáradékonyabbak elektromos bicikliket is bérelhetnek.