Feljelentést tett a pécsi egyetem Gyurcsány eltűnt szakdolgozata miatt

2012.05.02. 15:02

Feljelentést tett a rendőrségen a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szerdán Gyurcsány Ferenc volt kormányfő eltűnt szakdolgozatával kapcsolatban.

A PTE közleményében azt írta, hogy „az elmúlt napok fejleményeinek hatására" a rendőrségi feljelentés mellett kibővítik az egyetemen és jogelődeinél tárolt diplomamunkákkal foglalkozó tényfeltáró bizottság feladatkörét Gyurcsány Ferenc 1984-ben, a Janus Pannonius Tudományegyetemen leadott szakdolgozatára vonatkozóan. „A vizsgálat tehát kiterjed a volt miniszterelnök beadott szakdolgozatának eltűnésére és a plágiumgyanúra egyaránt" – írták.

Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció közleményében azt írta, helyesli, hogy egyetemi vizsgálat indul Gyurcsány szakdolgozatának ügyében.

Gyurcsány a május 1-jén elmondott beszédében arról beszélt, hogy tiszta a lelkiismerete, és nem fogja tűrni a gyalázatot, hanem jogi lépésekkel fenyegetőzött. „Ki fogom perelni őket a vagyonukból, mert nincs annyi vagyonuk, amennyit ér az én tisztességem" – fogalmazott azokra utalva, akik megvádolják.

A volt kormányfő azt mondta, lopás miatt feljelentést tesz az eltűnt szakdolgozata ügyében. Gyurcsány ugyanolyan címen adott le szakdolgozatot, mint sógora négy évvel korábban. Egyik dolgozat sincs meg az egyetemen, de a Hír Tv szerint a bírálatok alapján a két írás ugyanaz lehetett.