Klórgáz ömlött a komlói uszodában

2012.05.03. 11:18
Ötven diákot, kilenc dolgozót és három pedagógust kellett kiterelni a sportközpontból, négy fiatalt kórházba kellett szállítani.

Hatalmas felfordulás volt csütörtökön reggel nyolc, fél kilenc körül a komlói Sportközpontál, írja a bama.hu. Az utakat lezárták, tűzoltó- és rendőrautók lepték el az épület környékét. Már levegőben terjedő maró, csípős szagból is sejteni lehetett, hogy valamilyen kémia vegyszer, gáz került a levegőbe, ezért küldenek el mindenkit az intézménytől.

Ötven diák, kilenc dolgozó és három pedagógus volt a komlói Sportközpont épületében, amikor gázszivárgást jelentett a gondnok.

Az eset kapcsán négy középiskolás fiatalt kórházba kellett szállítani. A Dunántúli Napló információi szerint a kórházba szállított gyerekek a Nagy László Gimnázium tanulói, testnevelés órájuk volt az épületben, s már az öltözőben tartózkodtak amikor a gáz elszabadult. Valószínűleg nem jutott el hozzájuk a riasztás időben. A tanulók visszamentek a gimibe, és itt lettek rosszul.

A tanulókat a pécsi gyermekklinikára szállították, állapotukról még nem tudtak bővebb tájékoztatást adni. Nagy Ildikó, az intézmény vezetője a Dunántúli Naplónak elmondta, a héten hozták a fertőtlenítőszereket, és véletlenül egy hypos flakon a sósavak közé került. Ma reggel a fertőtlenítésre készülve összeöntötték a kettőt, amiből azonnal klórgáz képződött.

Amint az illetékes ezt észrevetette, mindenkit értesített, a gyerekeket pedig rögtön kivitték az uszodából, ahol éppen úszásoktatáson vettek részt.