Elszállították a százkilós sárkeresztesi bombát

2012.05.12. 18:53 Módosítva: 2012.05.12. 21:28

Visszatérhettek otthonaikba azok a sárkeresztesiek, akiket azért kellett kitelepíteni szombat délután, mert a Fejér megyei település egyik ingatlanán földmunkák közben száz kilogrammos bombát találtak - tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

A tűzszerészek a bombát a helyszínen szétszerelték, és a gyújtószerkezetet elszállították Budapestre, ahol később megsemmisítik. A veszély elmúlt, ezért minden kilakoltatott visszatérhetett otthonába. A bomba elszállítását követően a 81-es főúton és a Mohára vezető bekötőúton is megszüntették az útlezárást.

A Fejér megyei Sárkeresztesen egy Kossuth utcai családi ház udvarán került elő a száz kilogrammos második világháborús bomba. Emiatt a rendőrség és a katasztrófavédelem ötszáz méter sugarú körben minden ingatlant kiürített. Ez összesen 212 családi házat és mintegy hatszáz embert érintett. A település polgármesterének segítségével a lakókat ideiglenesen a község óvodájában és általános iskolájában helyezték el.