Kutyaviadal szervezőit fogták el Ózdon

2012.05.14. 17:34

Tizenhárom embert állítottak elő, hármat őrizetbe vettek, és nyolc "pitbull jellegű ebet" is lefoglaltak, amikor egy állatviadal szervezőire csaptak le a hétvégén Ózdon – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gaskó Bertalan arról számolt be, hogy vasárnap egy ózdi magáningatlanon lévő telephelyre egy helyi 38 éves férfi állatviadalt szervezett, a pitbull jellegű kutyák verekedtetésén harci kutyájával egy 29 éves romániai férfi is részt vett.

A megalapozott gyanú szerint az állatviadalon a résztvevők kutyáikra ezer-ezer euró értékben fogadtak.

A vasárnap kora reggeli rajtaütés után a rendőrség tiltott állatviadal szervezésének bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a büntetett előéletű ózdi férfit és két román állampolgárt.

A tiltott állatviadal szervezésével párosuló, engedély nélküli szerencsejáték felgöngyölítése a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság hosszan tartó felderítő munkájának köszönhető, az elkövetők elfogásában az ózdi és a nógrádi rendőrök mellett a Terrorelhárítási Központ munkatársai is közreműködtek – tette hozzá a szóvivő.

Két éve írtunk arról, hogy Ózdon folyamatosan lopták a kutyákat, általában állatviadalok céljára. A tetemeket később aknákba, zsákokba rejtve találták meg. A helyiek szerint cigány családok között folytak ezek a viadalok, kis tétekben. A rendőrség régóta nyomozott az ügyben.