Marad az esős idő

2012.05.28. 14:42
Szombatig szinte minden nap számítani kell záporra, zivatarra.

Kedden délnyugaton lesz gyakran erősen felhős az ég, az ország többi részén térben és időben változó felhőzet valószínű. Elsősorban délnyugaton várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul; a gyengén felhős területeken néhány fokkal hűvösebb, az erősen felhős részeken enyhébb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 19 és 23 fok között várható.

Szerdán a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erősen felhős időszakok is lesznek, és elszórtan zápor is valószínű, másutt gyengén felhős, napos idő ígérkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-26 fok között alakul.

Csütörtökön rosszabbra fordul az idő, nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, keleten ugyanakkor még több órára kisüt a nap - olvasható a met.hu-n. A hőmérséklet 20-26 fok között alakul. Pénteken azonban már országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és mindenhol várható ismétlődő eső, zápor, keleten zivatar is kialakulhat. Több helyen jelentős mennyiségű csapdékra van kilátás, 17-23 fok lesz.

Szombaton lassanként felszakadozik, csökken a felhőzet, bár kezdetben keleten és délen többfelé várható eső, zápor, majd ott is megszűnik a csapadék, 16-22 fok között alakul. Vasárnapra kissé felmelegszik az idő, akár már 25 fok is lehet, de elszórtan továbbra is számítani lehet majd záporra, zivatarra.