Elvették a biciklijét, de az apja visszavette

2012.06.11. 20:38

Rablás miatt indított büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy 21 éves sárkeszi és egy 18 éves sárszentmihályi férfivel szemben, mert a gyanú szerint elvették egy kisfiú kerékpárját, később pedig mobiltelefonját is. A rendőröknek mindkét rablót még szombaton elfogták, jelenleg őrizetben vannak, és ügyükben akár már kedden ítélet születhet, olvasható a police.hu-n.

A rendőrség közleménye szerint az édesapa tett bejelentést a megyei főkapitányságon, hogy két ismeretlen férfi állta útját Székesfehérváron az utcán bicikliző kisfiának, majd arra szólították fel, hogy adja át nekik a kerékpárját. Mivel a gyerek megijedt, odaadta biciklijét a két idegennek. Amikor azonban mobiltelefonján felhívta az édesapját, ezt látva a két féfi visszament a fiúhoz, és a mobilját is elvették tőle.

Később a gyerek és az édesapja a támadók keresésére indult. Miiután meglátta az apát és a gyereket, egyikük a közeli vasúti töltés mellett futni kezdett, ugyanúgy, mint társa is, akit sikerült elkapnia az apának. A rendőrök ekkor érkeztek a helyszínre. Társának ugyan sikerült elmenekülni, de pár órával később a járőrök őt is elfogták.

A 18 éves sárszentmihályi és a 21 éves sárkeszi férfiakat a nyomozók két rendbeli rablással gyanúsították meg. Kihallgatásukkor a bűncselekmények elkövetését beismerték. A rendőrök mindkét férfit bűnügyi őrizetbe vették. Gyorsított eljárásban már kedd délelőtt bíróság elé állnak, így ügyükben akár ítélet is születhet. Akár több évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.