Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

108 betörés egy vasi banda rovásán

2012.06.14. 12:38

Összesen 108 bűncselekménnyel, főleg betöréses lopásokkal gyanúsítanak egy 16 emberből álló csoportot Vas megyében - közölte Szombathely rendőrkapitánya.

Hollósi Gábor ezredes szerint a feltételezett elkövetők a gyanú szerint 2009 nyarától Szombathelyen és Vas megye más településein rendszeresen követtek el betöréses lopásokat különböző cégek telephelyein, pincéket, garázsokat és hétvégi házakat törtek fel, és onnan főként kisgépeket, szerszámokat, műszaki cikkeket, konyhai berendezéseket tulajdonítottak el, de volt az ellopott tárgyak között engedély nélkül tartott fegyver és egy quad is.

A lopással és rongálással okozott kár meghaladja a 18 millió forintot, a nyomozás azonban még tart, így a feltárt bűncselekmények száma és a gyanúsítottak köre is tovább bővülhet.

A gyanúsítottak közül négyen vannak előzetes letartóztatásban, tizenketten szabadlábon védekezhetnek. A csoport, amelynek tagjai különböző összeállításokban vettek részt a bűncselekmények elkövetésében, tizenhárom férfiból és három nőből áll, a nők általában tippadók voltak - közölte az ezredes.