Orbán utasítására kezdődött a rendőrség megtisztítása

2012.06.18. 07:18
A miniszterelnök egyértelmű utasítására indult meg a rendőrség megtisztítása a korrupciótól. Orbán sajtófőnöke jelentette be, hogy a miniszterelnöknek már hosszú ideje információi voltak a vesztegetésekről.

A Magyar Nemzet hétfői számában Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kijelentette: a miniszterelnök 2010-ben egyértelmű utasítást adott arra, hogy a rendőrséget a legkeményebben és a leghatározottabban tisztítsák meg a bűnözők befolyásától. Ennek a munkának az egyik eredménye a Vizovicki László ellen elindítotteljárás.

A lap utal arra, hogy a Hetek című újság azt írta: a Vizoviczki által működtetett hálózat bukásához az vezetett, hogy a 2010-es választások után Orbán Viktor asztalára tettek egy olyan dossziét, amely a budapesti éjszakai élet bűnügyi vonatkozásait tárta fel.

A cikk szerint a mostani letartóztatásokhoz vezető titkos nyomozás elindításában közrejátszott, hogy Hatala József országos rendőrfőkapitánynak már kinevezésekor jelentették, hogy számos belső bizalmas információ szivárog ki a rendőrségtől.

Sokszor fordult elő, hogy titkos rendőri akciókról, házkutatásokról, elfogásokról előbb tudtak az érintettek, mint az akcióban résztvevő állomány.