Holnap vége a kánikulának

2012.06.24. 15:11
Nem sokáig tart már a kánikula: vasárnap még süt a nap, de délutántól egyre szelesebb lesz az idő, hétfőtől pedig jelentősen csökken a hőmérséklet, és sokfelé kell esőre, zivatarokra számítani.

Vasárnap a szinte zavartalan napsütést követően délután a kevés gomolyfelhő mellett északon, északnyugaton fátyolfelhők is szűrhetik a napsütést - írja az idokep.hu. Csapadék vasárnap még nem várható, de keleten és északnyugaton a szél időnként megélénkülhet. A maximum-hőmérséklet 27-31°C között alakul.

Hétfőn egy hidegfrontnak köszönhetően megnövekszik a felhőzet és több helyen kell esőre, záporra, helyenként zivatarra számítani. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, olykor megerősödik. Délután 20-28 fok várható, északnyugaton lesz a leghűvösebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint délen, délkeleten lehetnek hosszabb ideig tartó felszakadozások, de északnyugaton, északon sokáig borult maradhat az ég. Határozott felhőzetcsökkenés csak délutántól várható. Többfelé alakul ki eső, zápor, délen, délkeleten néhol zivatar is előfordulhat.

Keddre az Időkép szerint jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a délutáni órákban 20-25 fok várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, a szél többfelé erős, helyenként viharos lesz.