Távozik az Emmi közigazgatási államtitkára

2012.06.25. 18:24 Módosítva: 2012.06.25. 18:28
D  TT20100608045
Fotó: Kovács Attila

Jávor András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közigazgatási államtitkára lehet az egyik, aki távozik posztjáról - mondták kormánypárti források hétfőn az MTI-nek. Utódja a tárcavezető, Balog Zoltán egyik korábbi munkatársa lesz. "A leendő államtitkár asszony bizalmi körből érkezik, közigazgatási tapasztalata van" - mondták a nyilatkozó politikusok.

Hétfőn a Magyar Hírlap írt arról, hogy a közeljövőben három minisztériumnál várható változás közigazgatási államtitkári szinten. Az érintett tárcákat a lap nem nevezte meg, ugyanakkor azt írták, ketten a kabineten belül folytathatják a munkát. A lap szerint az átalakítások célja a politikai kormányzás kialakítása.

A Népszabadság online délután kereszténydemokrata forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy az egyik távozó államtitkár Jávor András, aki - a Népszabadság információ szerint egészségügyi okokra hivatkozással - nyugdíjba megy.

Az Emmi az MTI megkeresésére a hírre úgy reagált: "mint ahogy eddig, úgy ezt követően is, amennyiben a tárcánál személyi változások következnek be, úgy arról a nyilvánosságot a megfelelő időben tájékoztatjuk".