Távozik a felsőoktatási helyettes államtitkár

2012.06.26. 18:01 Módosítva: 2012.06.26. 19:22

Kis Norbert felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár szeptembertől más területen lát el közigazgatási vezetői feladatokat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól kapott felkérés alapján - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A minisztérium oktatásért felelős államtitkársága tudomásul veszi a változást. Az új helyettes államtitkárt rövidesen kijelölik - áll az államtitkárság közleményében.

A felsőoktatási helyettesi államtitkári poszton Kis Norbert idén január 28-ától váltotta Dux Lászlót. Kis Norbert korábban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem előkészítéséért felelős miniszteri biztos volt. Feladata az egyetem alapításáról szóló kormányhatározat végrehajtásának tárcaközi koordinálása, valamint az átalakulással kapcsolatos ügyek egyeztetésére létrejött tárcaközi munkacsoport vezetése volt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem idén január 1-jén jött létre a Rendőrtiszti Főiskola, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának egyesülésével.

Korábban bejelentették, hogy egészségügyi okokra hivatkozással nyugdíjba megy Jávor András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közigazgatási államtitkára. Lapinformációk szerint  Vízkelety Mariann, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára a Miniszterelnökségre kerül, helyére Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára érkezik, de azt még nem lehet tudni, hogy őt ki fogja helyettesíteni.  • Hírek
  • Bankszámla