Karambolozott Áder János szolgálati autója

2012.06.28. 12:27 Módosítva: 2012.06.28. 12:57

Belehajtott az államfő szolgálati gépkocsijába egy szabálytalanul közlekedő autós reggel a fővárosban. A balesetben Áder János és a vétkes sofőr sem sérült meg – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK).

A különösen védett személyt szállító autókonvoj a XII. kerületi Istenhegyi úton haladt a Déli pályaudvar irányába, amikor a Németvölgyi út felől érkező Ford vezetője – egy táblát figyelmen kívül hagyva – nem adott elsőbbséget, és nekiütközött az elnöki Audinak. Áder Jánost testőrei átültették egy másik autóba, és az elnök folytatta útját napi programjának megfelelően, írta a TEK.

A vétkes sofőr a helyszínen elismerte felelősségét, vele szemben az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) folytatja le.

Áder János az Aréna című műsor felvételén járt az Inforádió stúdójában
Áder János az Aréna című műsor felvételén járt az Inforádió stúdójában
Fotó: Nagy Attila / Index

Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója kérdésünkre csak annyit közölt, hogy a baleset körülményeiről a TEK ad tájékoztatást.

A köztársasági elnök az Inforádió Polgár utcai szerkesztőségében járt délelőtt: egy interjút rögzítettek, ami az Aréna című műsorban lesz hallható.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport