Előzetesben tartaná az ügyészség Vizoviczkit

2012.06.30. 08:35

Előzetesben tartaná a Központi Nyomozó Főügyészség a vesztegetési botrányban őrizetbe vett Vizoviczki Lászlót és munkatársát, valamint a BRFK és a Nemzeti Nyomozó Iroda két, egykori magas beosztású munkatársát – értesült a Magyar Nemzet.

Fazekas Géza, Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője a lappal azt közölte, hogy három hónappal hosszabbítanák meg a gyanúsítottak előzetes letartoztatását. A szóvivő szerint csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak továbbított indítványban az egy hónappal ezelőtt megjelölt indokok figyelembevételével kérték a kényszerintézkedés meghosszabbítását.

A volt rendőrök egyike a Blikk szerint a korábbi fővárosi vezetőkről tett említést, akik bensőséges kapcsolatban álltak Vizoviczkivel. A Blikk szerint Vizoviczki szórakozóhelyien több fiatal politikus is megfordult, sőt törzsvendégnek számítottak, és azért kedvelték ezeket a mulatókat, mert nem futottak bele razziákba. A főügyészség a Magyar Nemzetnek tagadta, hogy az ügyben fogva tartott rendőrök politikusokra tettek volna terhelő vallomást.

A KNYF június 1-én vett őrizetbe négy férfit. A két azóta menesztett rendőr főtisztet vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel, Vizoviczkit és bizalmi emberét pedig hivatali vesztegetéssel gyanúsították meg. A nyomozók két nappal később az NNI szervezett bűnözés elleni főosztály vezetőjére, illetve az NNI kiemelt ügyek osztálya felderítőjére csaptak le, akik a gyanú szerint több százezres, illetve milliós havi fizetést kaptak éveken keresztül azért, hogy megvédjék Vizoviczki szórakozóhelyeit.