Anya és lánya csempészte a pakisztániakat

2012.07.05. 12:11

Elfogtak két nőt (anyát és lányát) a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai kedden délelőtt, amikor két pakisztáni férfit próbáltak Magyarországra csempészni egy autó csomagtartójában. A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a két nő egymás után, két külön autóval jelentkezett belépésre a kiszombori átkelőn.

Amikor a rendőrök megkérték, hogy nyissák fel az autók csomagtartóját, a fiatalabbik nő arra hivatkozott, hogy nem tudja megtenni, mert beragadt. A rendőrök segítettek neki, így került elő a csomagtartóból két pakisztáni férfi, akik jogszerűen nem tudtak volna belépni az ország területére. Kiderült az is, hogy az autót a lány élettársától kapták, ezért a Makói Rendőrkapitányság nyomozói őt is elfogták.

paki
Fotó: Police.hu

A rendőrség embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A gyanú szerint a csapat nem először nyújtott segítséget határsértőknek, ezért a lányt és élettársát a Makói Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.