Büntetlen maradt a maradandó fogazás

2012.07.06. 17:19

Jogerősen felmentette a bíróság a szemérem elleni erőszak vádja alól azt a pécsi nőt, aki megharapta barátja nemi szervét. A férfinek maradandó sérülése keletkezett, a vád szerint a harapás miatt – írja a Dunántúli napló internetes kiadása, a Bama.hu.

A harminc év körüli pár korábban összeveszett, majd a férfi egy másik nővel kezdett kapcsolatot. Később ismét visszataláltak egymáshoz, a nő ekkor harapta meg a férfit. A férfi szerint a nő szándékosan harapta meg, így akart bosszút állni azért, hogy korábban mással kezdett viszonyt. A nő elismerte, hogy megharapta párját, de tagadta, hogy szándékosan tette volna. Véletlenre, fáradtságra, valamint arra is hivatkozott, hogy szájzárat kapott.

A bíróság az eljárás során két orvos szakértő véleményét is kikérte. Egyikük szerint a harapás és a maradandó sérülés között ok-okozati az összefüggés, a másik szakértő szerint viszont ez egyértelműen nem volt megállapítható.

A törvényszék végül elfogadta a nő védekezését, és felmentette a vád alól. A férfi ezt követően azt mondta, további jogorvoslati lehetőségeket keres, mert számára elfogadhatatlan az ítélet.