Egy hétig biztos nem lesz kánikula

2012.07.12. 11:41

A hőmérséklet visszaesését hozó hidegfront csütörtökön tovább vonul kelet felé, keleten és északkeleten még lehet záporeső, zivatar is, majd felszakadozik a felhőzet, tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) sajtóügyeletesétől.

Később északnyugat felől érkezik több felhő, helyenként elered az eső, amelyet erős, zivatarokban viharos széllökések kísérhetnek. A hőmérséklet napközben 23-30 fok között alakul.

Pénteken az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de északkeleten, keleten több felhővel kell számolni, néhol zápor is lehet. A hőmérséklet általában 26-31 fok lesz, de északon és északnyugaton ennél néhány fokkal hűvösebbre számíthatunk.

Szombaton délelőtt még többnyire napos idő várható, de délutánra északon és nyugaton megnövekszik a felhőzet, már záporeső, zivatar is előfordulhat. Átmenetileg melegszik a levegő, 29-35 fok lesz a jellemző, de északnyugaton ennél alacsonyabb lesz a hőmérséklet. Vasárnapra visszaesik a hőmérséklet, 22-28 fok lesz délután, több helyen lehet eső, zápor.

Hétfőn ennél is enyhébb idő lesz, a több felé várható eső mellett estére megerősödik az északnyugati szél. Még a hét közepe felé is helyenként kialakulhatnak záporok, a hőmérséklet a sokévi átlagnál valamivel alacsonyabban, 21-27 fok között alakul. A jövő hét második felében viszont újra melegszik a levegő, több felé visszatérhet a kánikula is.

Hat embert mentettek ki a Velencei-tóból

A szerda kora esti viharban hat embert mentettek ki a vízi rendőrök a Velencei-tóból, négy férfi egy vitorlással borult fel, két fiatal fiú pedig egy gumicsónakkal sodródott a vízen, amikor rájuk találtak, írja a police.hu. Másodfokú viharjelzés volt érvényben, kb. 60-65 km/h-s északnyugati szél fújt.