Ágnes
-3 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Százmilliós viharkárokat okozott a hidegfront

2012.07.13. 16:52

A hidegfront okozta viharok miatt százmilliós nagyságrendű kárbejelentések érkeztek a biztosítókhoz. A lakásbiztosításban piacvezető Aegonhoz 1200 kárbejelentés érkezett, a becsült kár 210 millió forint. A bejelentett károkból ötszázat jégverés, háromszázat villám, míg kétszázat felhőszakadás okozott.

Az Allianz 1900 kárbejelentést fogadott, 148 millió forint kárértékkel. A biztosító felhívja a károsultak figyelmét arra, hogy a vihar által megrongált tetőfedéseket ideiglenesen állítsák helyre, mivel kötelezettségük a kárenyhítés. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) pénteken délelőtt közölte, hogy a magyar biztosítókhoz június eleje óta mintegy 37 ezer, vihar miatti kárbejelentés érkezett, a becsült kárösszeg pedig meghaladja a 2,8 milliárd forintot.

Az MTI kérdésére Baranyi László, a Groupama Garancia Biztosító kommunikációs osztályvezetője elmondta: a MABISZ által is vizsgált időszakban, vagyis június 1-jétől július 8-ig 8 ezer kárbejelentés érkezett. A kifizetett kár pedig közel 500 millió forintot tett ki.