Narancsra mérsékelték a heves riasztást

2012.07.19. 20:46
Az Országos Meteorológiai Szolgálat másod, vagyis narancs fokozatúra mérsékelte a heves zivatar riasztást - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtökön késő este.

Közleményük szerint Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád és Békés megye térségében továbbra is előfordulhat helyenként heves zivatar. A heves zivatarokat ezeken a területeken helyenként 90 kilométeres óránkénti sebességet meghaladó széllökések és nagy méretű jég kísérheti.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra figyelmeztet, hogy az emberek legyenek körültekintőek, vigyázzanak saját biztonságukra, értékeikre és kísérjék figyelemmel a hivatalos meteorológiai információkat. Budapesten több nagyobb kereszteződésben nem működtek éjjel a jelzőlámpák, így a Hungária körút és a Kerepesi út, valamint az Üllői út és a Határ út találkozásánál sem.

Pénteken átmenetileg nyugodtabb lesz az idő, csak kis valószínűséggel lehet eső. Nagyon nagy lehűlést sem hoz még a front, északon 25, délen még 30 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton erőre kap a hidegfront, záporral, zivatarral vonul északnyugatról tovább kelet felé. Szombaton északnyugaton már 20 foknál is hűvösebb lesz, vasárnap pedig már több helyen csak 17-23 fok között alakul a hőmérséklet. A lehűlés viszont csak átmeneti lesz, a jövő hét elején gyorsan melegszik majd az idő.