Kislányokat molesztálhatott a hittérítő

2012.07.19. 09:13

Több szülő is feljelentette azt az amerikai hittérítőt, akit kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanújával tartóztattak le a hét végén Szolnokon. Azt állítják, a tizenhét éve Magyarországon élő férfi fogdosta a lányaikat, írja a Blikk.

„Amikor nálunk voltunk, tapogatott és puszilgatott” – állítja a tizenkét éves Brigitta. Nővére szeretné elfelejteni az egész ügyet.

A Bors három feljelentésről tud. „A lányom angolra járt hozzájuk, de elkezdett elmaradozni, befelé forduló lett. Semmi rosszra nem gondoltunk, de furcsa volt, hogy a környékbeli kislányok sorban otthagyták az óráit” – mondta az egyik érintett, neve elhallgatását kérő anya.

A 63 éves hittérítő feleségével évek óta Szolnok szandaszőlősi városrészén tevékenykedett a Biblia Baptista Gyülekezet nevében. A házaspár a napokban hosszabb időre az Egyesült Államokba akart utazni, már a repülőjegyeket is megvette.

Mások szerint bosszúhadjárat folyik a férfi ellen. A házaspár közeli barátja szerint Dan és Patricia arra tette fel az életét, hogy a nehéz sorban élőket támogassák. Amikor azonban fogyott az apanázs, az ott élők fenyegetőzni kezdtek, tette hozzá a barát.