Nemi erőszakot hazudott egy 16 éves lány

2012.07.23. 16:48 Módosítva: 2012.07.23. 16:50

A hatóság félrevezetése miatt eljárás indult egy 16 éves Nógrád megyei lány ellen, aki erőszakos közösüléssel vádolta alkalmi ismerősét - közölte a rendőrség hétfőn.

Medve Judit, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese nyilatkozatban közölte: a 16 éves K. Boglárka július 8-án a szüleivel jelent meg a balassagyarmati rendőrkapitányságon, ahol feljelentést tett, mondván, alkalmi ismerőse egy közeli faluban található családi házban néhány nappal korábban megerőszakolta.

A büntetőeljárás során a bizonyítékok, az igazságügyi orvosszakértői vélemény és a tanúvallomások nem támasztották alá a lány által elmondottakat - írta a sajtóügyeletes. A lány két nappal később tett újabb vallomásában már azt mondta, nem követtek el ellen erőszakos közösülést. Ezt csak azért találta ki, hogy szüleinek magyarázatot adjon arra, miért nem ment haza napokig.

Medve Judit közlése szerint az ügyet átvevő pásztói rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást. Ezzel párhuzamosan hatóság félrevezetésnek bűncselekménye miatt eljárást indított a lány ellen.

A Facebookon közben tüntetés szerveződik, mert az a hír terjedt el, hogy az erőszakot egy, a balassagyarmati közösségi szálláson élő férfi követte el. A Balassagyarmaton elterjedt hírek hatására szombat este Polgári összefogás a balassagyarmati idegenszálló ellen nevű csoport alakult az egyik közösségi oldalon, amely jelzi, folyamatban van a tüntetés szervezése, "hogy együtt védhessük meg Balassagyarmatot az ide betelepített garázda idegenektől".