Az értékbecslőt is gyanúsítják a terézvárosi ingatlaneladási ügyben

2012.07.24. 07:31

Az értékbecslőt is kérdőre vonják a milliárdos terézvárosi ingatlaneladások miatt, ő a huszonegyedik gyanúsított az ügyben, írja a Magyar Nemzet.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője azt mondta a lapnak, hogy felgyorsult a nyomozás az ügyben, a kerületi önkormányzat megbízásából eljáró értékbecslőt is különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg.

A gyanúsított értékbecslő személyéről a rendőrség nem adott tájékoztatást, de a lap szerint a büntetőügy eddigi tárgyalásain kiderült, hogy a perbeli Andrássy út 47. szám alatti épületről is szakvéleményt adó kft. készítette akkoriban az önkormányzat által megrendelt értékebecslések zömét.

A BRFK szóvivője elmondta, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan nőtt a gyanúsítotti kör, a „hivatalnokok" után eljutottak a megbízottakig, az ügyletekben részt vevő vállalkozásokig. A Magyar Nemzet szerint az eljárásban a hivatalnoki körhöz sorolták a VI. kerület volt MSZP-SZDSZ-es vezetőit, így Verók István polgármestert, és Fürst György alpolgármestert is, továbbá az előterjesztéseket megszavazó képviselőket, valamint az azokat aláíró jegyzőt és aljegyzőt.

A mostani nyomozásban az Andrássy út 3., 8., és 52. szám alatti palota mellett héthektárnyi tetőtér értékesítése kapcsán 2,3 milliárd forintnyi károkozás miatt nyomoznak, de a lap szerint más épületek és üzlethelyiségek privatizációja ügyében is zajlik az eljárás.