Felhőszakadás Banán, özönvíz a Bakonyban

2012.07.25. 21:04 Módosítva: 2012.07.25. 21:54

Özönvízszerű eső zúdult a bakonyaljai Lázira szerda este - közölte a katasztrófavédelem. A település alacsonyabban fekvő részén több kertet, udvart öntött el sár és víz, utóbbi néhány épületbe, köztük vályogházakba is betört. Kitelepíteni eddig senkit nem kellett. A helyszínre érkezett tűzoltók helyzetét nehezíti, hogy egy utcával odább kigyulladt egy épület.

Szőllősi László fotója Hajdúszovátáról
Szőllősi László fotója Hajdúszovátáról

Az Időkép.hu-ra az egész országból érkeztek tudósítások a különböző viharokról. Este hét óra körül felhőszakadást és villámárvizet észleltek Banán és Tokajban. Söpte és Vasasszonyfa térségéből sikerült tuba nevű jelenséget sikerült lencsevégre kapni. A keleti, északkeleti országrészben este nyolc körül hatalmas kiterjedésű zivatarzóna mozgott, útját felhőszakadások kísérték. Makón is dézsából öntötték a vizet.

Az alábbi videón láthatják, amint Kiskörösön a csatornából felfelé zubogott a víz:

Békéscsabára este fél tíz körül érkezett a mai ötödik zivatarhullám, Debrecenben továbbra is ömlött az eső, és csapkodtak a villámok, Nyíregyházán szintén erős vihar volt.

Éjszaka főleg a Tiszántúlon és a Dunántúl egy részén lehetnek további viharok, reggelre valamelyest csökken a csapadékhajlam.