Kánikulában folytatódik a zivataros idő

2012.07.26. 17:05

Csütörtök éjszaka már kevesebb helyen, pénteken napközben viszont ismét többfelé várhatók záporok, zivatarok, amelyeket helyenként viharos széllökés, jégeső, felhőszakadás kísérhet.

Péntekre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható felhőszakadások miatt, ami azt jelenti, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.Többnyire gyenge marad a légmozgás, de zivatar környezetében akár viharos széllökések is lehetségesek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között valószínű.

A hétvégén kánikula várható, a hőmérséklet maximuma a 35 fokot is elérheti, de emellett továbbra is többfelé várható csapadék. Szombaton kevés helyen, inkább estétől és elsősorban észak-nyugaton lehet számítani esőre. A hőmérséklet maximuma 30-35 fok között alakulhat.

Vasárnap hasonlóan meleg idő várható, ekkor elsősorban az északi országrészben lehet számítani zivatarokra, amelyek kíséretében jégeső is előfordulhat, valamint a szél is viharossá fokozódhat.