Hamis jegyzőkönyvekkel zsarolták V. Lászlót

2012.08.01. 18:39 Módosítva: 2012.08.01. 21:58

A Heti Válasz Online információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) két magas rangú volt rendőrtisztje, G. Imre és H. Lajos hamis információkat gyártott, hogy növelje a fenyegetettség érzését V. László vállalkozóban, és így minél több pénzt csikarjon ki tőle.

A hetilap internetes változata szerdán azt írta: amellett, hogy szükség esetén valóban befolyásolták a vállalkozó ellen indított nyomozások és vizsgálatok eredményét, hamis rendőrségi jegyzőkönyveket is készítettek, amik tervezett drograzziákról és jövőbeli nyomozati cselekményekről szóltak. Ennek keretében került sor annak a - lap értesülése szerint - hamis jegyzőkönyvnek az elkészítésére, amiben állítólag megszólal és P. Tamásra nézve terhelő vallomást tesz a kecskeméti maffiaügy elítéltje, aki P. Tamás cégtársa volt.

A Heti Válasz értesülései szerint a két rendőrtiszt havonta ötmillió forintot kért szolgálataiért cserébe V. Lászlótól, és a hamis rendőrségi jegyzőkönyv volt az ürügy arra, hogy havi hétmillió forint fizetést követeljenek.