Hazaszállították a Szigeten eltűnt edzőt

2012.08.16. 12:39
Még mindig rejtély, hogy Sződy Ferenc hogyan került egy salzburgi kórházba a Szigetről. A férfit hazaszállították, állapota stabilnak mondható.

Hazaszállították, és egy magyarországi kórházban kezelik Sződy Ferencet, a Szigeten eltűnt férfit – mondta el az Indexnek Sződy Gábor, a férfi testvére, hozzátéve, hogy Sződy ugyan továbbra is kezelésre szorul, de állapota stabilnak mondható. Arról viszont nem tudott felvilágosítást adni, hogy a férfi hogy került a Szigetről egy salzburgi kórházba, mert Sződy egyáltalán nem emlékszik arra, hogy mi történt vele.

Fotó: Budapest Hurricanes / Facebook

Sződy Gábor elmondása szerint az előzetes hírekkel ellentétben nem egy osztrák amerikaifutball-csapat találta meg az eltűnt férfit, hanem a salzburgi kórház személyzete hívta fel Sződy szüleit. A papírok nélkül kórházba került férfi, aki a hazai Budapest Hurricanes amerikaifutball-csapat edzőjeként dolgozik, Ausztriában is ismert sportszakembernek számít, és számos ottani csapat Facebook-oldalán és honlapján szerepelt az eltűnése. A férfi testvére arról nem tudott felvilágosítást adni, hogy Sződy testében találtak-e bármilyen tudatmódosító szerre utaló nyomot.

Szekeres Tibor Richárd alezredes, a BRFK Kommunikációs Osztályának vezetője elmondta: a hazaszállított férfi meghallgatása későbbre várható. Elmondása szerint a korábbi nyomozás során kiderült, hogy Sződy eltűnése előtt az utolsó jelzést hajnali fél egykor adta a családjának Újpestről.

Sződyt a múlt csütörtök óta keresték. Szerda éjjel még küldött egy sms-t, amiben azt írta, hogy indul a Szigetre bulizni. Utoljára éjfél után látták is a Party Arénából kijönni, azóta nem tudtak róla. A csapat pedig a Facebookon  osztotta meg Sződy képét, és arra kértek mindenkit, jelentkezzen, aki bármilyen információval rendelkezik arról, hol lehet.