KIM: félmillióan nézték a tűzijátékot

2012.08.20. 23:46

Több mint félmillióan nézték az ünnepi tűzijátékot a Duna-partról - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a szervezők közlése alapján hétfő este az MTI-t. A tűzijáték alatt rendkívüli esemény nem történt.

Bombák

Az idei tűzijáték során harminc pirotechnikus közreműködésével ötezer bombát és további tizenötezer egyéb pirotechnikai látványelemet lőttek fel mintegy négyezer-ötszáz csőből; összesen körülbelül harminc kilométer hosszú vezetéket használtak fel.

A nap során a Magyar ízek utcájában 300 ezren jártak, a Parlamentet 14 ezren keresték fel, míg az olimpikonok köszöntésén, a Puskás Stadionban 15 ezer ember vett részt.

Közlekedés

Este fél tizenegy körül megnyitották a korábban lezárt Batthyány téri metró- és HÉV-állomást, így már az M2-es metrók ismét megállnak a Batthyány téren - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A 4-es és a 6-os villamosok számára megnyitották a Margit hidat, így a Combinók újra teljes útvonalukon járnak.    Az augusztus 20-i járatsűrítésekről, a meghosszabbított üzemidővel közlekedő járatokról és forgalmi változásokról a cég a honlapján ad tájékoztatást.

Rosszullétek

A hétfői állami ünnepi rendezvények helyszínein összesen 129 embert kellett ellátniuk a mentőknek - tájékoztatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A rendezvények látogatói közül a nap folyamán összesen 15 embert szállítottak kórházba. Rendkívüli esemény nem történt, jellemzően ájulásos rosszullétek, kisebb sérülések fordultak elő.

Minden rendben

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek azt mondta: az idei augusztus 20-ai tűzijáték rendben lezajlott, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Hajdu Márton elmondta: információk szerint egy ember megsérült a Margit híd budai hídfőjénél, őt a mentők ellátták.

Nyolcvan tűzoltó egy tűzoltóhajóval, három motoros csónakkal és tizenhét egyéb járművel állt készültségben a tűzijáték miatt, de külön egységek védték az Országházat is.