Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Villámtendert írt ki autóvásárlásra a rendőrség

2012.08.24. 19:53
Az Országos Rendőr-főkapitányság 1250 járőr- és 500 bűnügyi ügyintézői gépkocsira írt ki gyorsított tárgyalásos közbeszerzést. A sietség indoka az, hogy a korábbi eljárás mind a hat ajánlattevője visszavonta ajánlatát.

A legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint a kért 1250 járőrkocsiból 750-nek „szolgálati jelleggel egészében kialakítottnak”, a további ötszáznak pedig „szolgálati jelleggel részben kialakítottnak” kell lennie. A járőr- és a bűnügyi ügyintézői kocsiknál is követelmény, hogy nem fogyaszthatnak hét liternél több üzemanyagot száz kilométeren.

Az a cég tehet ajánlatot, amelynek az elmúlt három évben gépkocsi-értékesítésből legalább 3 milliárd forint árbevétele volt. A bűnügyi ügyintézői kocsikra tett ajánlatnál 1,1 milliárd forint a bevételi követelmény. Aki mindkét kategóriára tesz ajánlatot, annak elég 3 milliárd forint forgalmat igazolnia.

Az ajánlatkérő a gyorsított eljárást – a korábbi közbeszerzés meghiúsulásán túl – azzal indokolja, hogy egy újabb nyílt tenderrel, az eljárási határidők miatt veszélybe kerülhet Magyarország közbiztonsága, mivel átmeneti gépjárműhiány alakulhatna ki a rendőrségnél.

A felhívásra hétfőig lehet jelentkezni.

A nyertesnek október elsején kell megkezdenie a szállítást, a befejezési határidő pedig jövő év március vége.  • Bérelnék
  • Hírek