Vasárnap viharos szél, erős lehűlés várható

2012.08.25. 16:07

Vasárnap napközben a nyugati, északnyugati tájakat leszámítva eleinte sok napsütésre lehet számítani, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar, a délnyugati és az északkeleti országrészben heves zivatar is.

Az éjszaka második feléig túlnyomóan derült, száraz idő várható. Ezt követően északnyugaton helyenként már erősebben megnövekszik a felhőzet, és a hajnali órákban ott már előfordulhat néhol zápor, zivatar.

Napközben a nyugati, északnyugati tájakat leszámítva eleinte sok napsütésre lehet számítani, majd a déli óráktól erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar, a délnyugati és az északkeleti országrészben heves zivatar is. A nyugati, délnyugati szél éjszakától egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, vasárnap sokfelé viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap északnyugaton 20, 25, másutt többnyire 27, 32, a Tiszántúlon még 34, 37 fok között várható.

Hétfőn a viharos szél hatására csökken a felhőzet, jelentősen felfrissül a levegő: délután 22-27 fok körüli értékeket mérhetünk.Kedden, szerdán változóan felhős, inkább napos idő valószínű, hűvös reggelekkel (néhol 5 fokig süllyedhet majd a hőmérő higanyszála), meleg nappalokkal. Csütörtökön visszatérhet a hőség, majd pénteken és a hétvégén újabb lehűlés, eső, kora őszi idő jöhet.