Megérkezett az eső és a hidegfront

2012.08.26. 13:19

Az ország nyugati részén már esik, ami megfelel a korábbi előrejelzéseknek, de máshol még napsütéses idő van. Délután egykor a főbb települések közül Békéscsabán 34, Budapesten 27, Debrecenben 34, Győrben 24 fok volt, míg Pécsnél 27 fokot mértek.

Vasárnap délutántól egy érkező hidegfront miatt néhol zivatar is előfordulhat, északkeleten ezek a zivatarok akár hevesek is lehetnek. Az élénk északnyugati szél a Kisalföldön és a középső országrészben megerősödik. Éjszaka eleinte erősen felhős idő várható többfelé csapadékkal, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre inkább csak keleten valószínű eső, zápor.

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, napközben helyenként zápor, kis valószínűséggel esetleg zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik, sokfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 23 és 27 fok között várható.

Kedden a hűvös hajnalt követően országszerte napos időre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Mérséklődik a légmozgás, a maximum-hőmérséklet pedig a délutáni órákban 22 és 27 fok között alakul. Az időkép.hu szerint a hét közepétől tovább folytatódik a felmelegedés, napról napra egy-két fokkal melegebb lesz. Csendes, napos, ismét melegedő, kellemes nyári időre van kilátás, viszont hajnalonként már meglehetősen hűvös lesz a levegő.