Újabb maffiózógyanús férfira csaptak le

2012.08.29. 15:42

A Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ 2012. augusztus 29-én, a reggeli órákban – Pest Megyében – elfogott egy 44 éves, magyar állampolgárságú férfit, számol be róla a rendőrség honlapja.

A nyomozás adatai szerint az elfogott B. Elemér megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 1996. július 30-án Cs. József sérelmére követett el emberölést, a Budapest, XIV. kerület Nagy Lajos király úti Conti Car autószalonban.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a férfivel szemben a Btk. 166. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő emberölés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, amelynek keretében kezdeményezi az elfogott személy előzetes letartóztatását.

A luxusautókat áruló Conti-Car vezetőiről már a kilencvenes évek elején sejtette a rendőrség, hogy az alvilághoz tartoznak. Sajtóértesülések szerint az autókereskedés zuglói szalonjában késelték meg 1996-ban az éjszakai életben ismert kőbányai bokszolót, Cs. Józsefet. A gyilkosság hátterében elszámolási vita lehetett. Az áldozat hulláját később egy kocsiból kidobták.