Bombariadó Lázár utódának beiktatásán

2012.09.07. 06:43

Bombariadó miatt félbeszakadt csütörtök este a hódmezővásárhelyi közgyűlés, melyen beiktatták a település új polgármesterét, a fideszes Almási Istvánt.

A rendőrség kiürítette a városháza épületét, és a közgyűlésen résztvevő képviselőket, vendégeket átterelték a Kossuth térnek a polgármesteri hivatallal szemközti oldalára. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a közgyűlés ülése alatt egy férfi telefonon közölte, hogy robbanóanyagot helyezett el a városházán.

Több tucatnyi rendőr két robbanóanyag-kereső kutyával vizsgálta át az épületet, robbanóanyagot nem találtak. A rendőrség ismeretlen tettes ellen a közveszéllyel fenyegetés bűntette minősített esete miatt indított büntetőeljárást.

A bombariadó előtt Almási letette az esküjét. Az időközi polgármester-választáson a Fidesz-KDNP jelöltjét a voksolók 52,31 százaléka támogatta. Hódmezővásárhelyen azért tartottak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János júniustól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és a poszt összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.