Thaibokszoló mentőtiszt támadt egy terhes roma lányra?

2012.09.07. 18:26
A kisboltba sétáló sárrétudvari roma pár konfliktusba került egy szomszédságukban élő mentőtiszttel. A terhes lány és barátja szerint a férfi el akarta ütni őket, majd rájuk támadt. Az autós azt mondja, hogy amikor kiszállt az autóból, akkor őt támadta meg a pár férfi tagja. Annyi biztos, hogy a hetedik hónapja gyereket váró lányt kórházba kellett vinni.

Egy élettársával a helyi kisboltba tartó 16 éves kismama csütörtök délelőtt konfliktusba keveredett egy 38 éves férfival Sárrétudvariban. Az eset miatt a kismama még mindig a Debreceni Egyetem klinikáján fekszik, és még napokig nem engedik haza – tudtuk meg a hozzátartozóitól. Az ügyben a rendőrség garázdaság miatt nyomozást indított, de a részletek továbbra is homályosak. A család gázolási kísérletről és vascsöves támadásról beszél, míg a konflitusban szereplő másik fél provokációt emleget, és a fiatal párt vádolja támadással.

Annyi biztos, hogy a roma pár a Vasút utcában sétált a község egyik kisboltja felé. Ekkor szerintük a kocsival érkező 38 éves férfi rájuk húzta a kormányt, de nem ütötte el őket. Ezután kiszálláskor ágyékon rúgta a terhes lány barátját. A következő rúgást a kismama rögzíteni akarta telefonjával, de a mobilt kicsavarta a kezéből a férfi, majd fellökte. Bár a rendőrség szerint külsérelmi nyom nem maradt a terhes lányon, de kórházba kellett szállítani. A lányt először egy helyi háziorvos vizsgálta meg még a mentők kiérkezése előtt. Ezt kérdésünkre az orvos megerősítette, de nem akarta kommentálni az esetet.

A lány apja szerint gyereke még tüdőérlelőt is kapott a kórházban, hogyha az esés miatt korábban kellene világrahoznia a magzatot, akkor kapjon rendesen levegőt. Erre végül nem került sor, a lányt azóta a szülészeti osztályról is áthelyezték máshova.

Thaibokszos mentőtiszt az összezördülésben

Az autót vezető férfi tudomásunk szerint a környék egyik mentőállomásán dolgozik mentőtisztként. Ezt az Országos Mentőszolgálatnál nem kívánták megerősíteni személyiségi jogokra hivatkozva. Pedig a férfi minden regisztrált felhasználó által szabadon megtekinthető Facebook-adatlapján is mentőtisztként ír magáról.

A kismama családtagjai szerint a férfi több éve thaibokszol, ami a közösségi oldalon használt profilképén is jól látszik.

Keményebb is lehetett a konfliktus, mint amit elismernek

A családtagok jóval cifrább dolgokat is meséltek az esetről. Állításuk szerint a férfi elvett egy fém csövet az utcában éppen felújítást végző vízvezeték-szerelőktől, és azzal hasonütötte a héthónapos terhes nőt.

A rendőrségi közleményben erre nem utalnak, de a férfi helyszíni kihallgatása során elhangzottakat leírják. Az autós állítása szerint kiakarta kerülni a párt a kocsijával, és amikor elhaladt melledtük, a lány élettársa ráütött a kocsijára. Erre megállt, kiszállt, a lány élettársa pedig rátámadt.
A rendőrség most azt próbálja tisztázni, mi történt.

A családtagok szerint a község több lakója is látta a történteket, például a vízvezeték-szerelők is, és mind-mind megdöbbenéssel fogadták az általuk nyugodtnak ismert férfi cselekedeteit, de egyikőjük sem akar belefolyni az ügybe.

Korábban sem volt felhőtlen a viszony

A csütörtöki konfliktus nem minden előzmény nélküli. A kismama anyja azt mesélte nekünk, hogy pár hónappal ezelőtt egy héten belül kétszer is atrocitás érte családját a férfi részéről. Először akkor, amikor az asszony három gyereke vásárolni indult, és magukkal vitték a kutyájukat is. Az állat folyamatosan ugatott, ami felidegesítette a szomszédot, és azt üzente, hogy ha még egyszer magukkal viszik a kutyát a boltba, akkor nem csak őket, de a gyerekeket is felköti.

Pár nappal ezután az asszony a napköziből hozta haza gyerekeit. A férfi éppen permetezte a növényeket a kertjében. Mikor a kerítéshez értek, az asszony megkérte a férfit, hogy a gyerekekre tekintettel hagyja abba a permetezést addig, amíg átérnek a másik házhoz.

A dolognak szóváltás lett a vége. Az asszony feljelentette a férfit fenyegetőzése miatt, és azért is, mert a gyerekeket állítólag még le is fújta a permetezőkészülékkel. Az eset szemtanúja volt az asszony szomszédnője is, aki szintén két gyerekéért ment a napközibe.

A szembesítés hétfőn volt, ahol kiderült, hogy a feljelentett férfi egyik lánya és barátnője mást állít az esetről, mint az asszony és szomszédja.