Erős szélre, nagy esőkre figyelmeztetnek

2012.09.12. 08:35 Módosítva: 2012.09.12. 08:41

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a nyugati megyékre a közelgő hidegfront miatt. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-nél is több csapadék hullhat.

Csütörtökön nagyrészt borult lesz az ég, keleten lehet néhol kevés napsütés. Többfelé várható eső, záporeső, keleten esetleg zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon több helyen erős, helyenként viharos lesz, másutt csak élénk, néhol erős széllökések lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a 12, 17, a Tiszántúlon 19, 25 fok között valószínű, a keleti határnál egy-két helyen ennél melegebb is lehet.

Pénteken napközben szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen várható eső, zápor. Az északi szelet a Dunántúlon és néhol északkeleten erős széllökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

A hét végén melegszik az idő, a jövő hét elején akár 25, 26 fok is lehet.

Migrén, álmatlanság

A közeledő markáns hidegfront előtt a magasban kissé melegebb levegő érkezik fölénk, ezért a melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek. Az ilyen változásokra különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság. Szerda estétől a keleti megyék kivételével nagyon erős hidegfronti hatás kezdődik, írja az orvosmeteorológia.