Drogterjesztő hálózatot lepleztek le Fejér megyében

2012.09.13. 23:19

Négy kábítószer-terjesztőnél és tizenegy drogfogyasztónál tartott egy időben házkutatást 68 rendőr szerda hajnalban – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

A Fejér megyei nyomozók az Alba Akció Alosztály kommandósaival, valamint a Készenléti Rendőrség három győri bevetési egységével kiegészülve tartottak házkutatást tizenkilenc helyszínen. Ezek során különböző kábítószergyanús anyagokat, készpénzt és valutát találtak és foglaltak le.

A tízórás akció során a rendőrök összesen 15 személyt fogtak el, mintavételt követően gyanúsítottként hallgatták ki őket. Kilenc férfit és két nőt kábítószer-fogyasztással, míg négy férfit kábítószer-terjesztéssel gyanúsítottak meg.

A 24 és a 22 éves fehérvári, valamint a 25 éves bodajki és a 20 éves sárszentmihályi drogterjesztőket kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették. A négy férfi közül kettőt a rendőrök már korábbról ismertek, mert büntetett előéletűek és jelenleg is több büntetőeljárás folyik velük szemben. Kezdeményezték valamennyiük előzetes letartóztatását.

A nyomozók az eljárás során vizsgálják azt is, hogy a most elfogott fiatalokon kívül a kábítószer-terjesztők másokkal is kapcsolatban álltak-e, illetve kitől szerezték be a drogot. Nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre a jövőben bővülni fog.