Nyolc évet kapott a négy ember halálát okozó gyorshajtó

2012.09.13. 14:20
Nyolc év börtönre ítélte csütörtökön a Kiskunfélegyházi Városi Bíróság első fokon azt a 46 éves férfit, aki ittasan balesetet okozott, amelyben négyen meghaltak.

A több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nem jogerősen elítélt kiskunfélegyházi férfit mellékbüntetésként 4 évre a közügyektől, 8 évre pedig a járművezetéstől is eltiltotta a bíróság.

A férfi 2011. november 14-én Kiskunfélegyháza lakott területén kívül, az 5-ös úton az engedélyezett 90 kilométeres óránkénti sebesség helyett 130-140-nel közlekedett. Vérében 1,80-1,87 ezrelék véralkohol-koncentrációt állapítottak meg.

A szlovák forgalmi rendszámú személygépkocsit a férfi Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába vezette, és úgy előzte az előtte haladó járműszerelvényt, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező személygépkocsinak. A járművek összeütköztek, a baleset következtében négy ember – köztük két gyerek – meghalt, és a balesetet okozó vádlott is súlyosan megsérült.

A 41 éves apa, a 39 éves anya és 8 éves kislányuk a helyszínen meghalt. A kocsiban utazó másik, 6 éves kislány a kórházba szállítását követően hunyt el. A család ötödik tagja, egy 11 éves kisfiú árván maradt. A tragédiáról pszichológus segítségével tájékoztatták.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért nyújt be fellebbezést, ezért a per másodfokon a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport