Félmilliós fűtésszámlát kapott a panelbe

2012.09.15. 11:58 Módosítva: 2012.09.15. 12:28
496 ezer forintos fűtésszámlát kaptak elszámoláskor a vásárhelyi Kovács Tündéék. Igazságtalannak tartják a számlát – télen egy szobát fűtöttek, ott is langyos volt a radiátor.

Első pillantásra azt hitte, 49 ezer forintot kell ráfizetni az elszámoláskor a távfűtésre, amikor jobban megnézte, látta, hogy 49 ezer helyett 496 ezer forint szerepelt a számlán – kezdte történetét a hódmezővásárhelyi Kovács Tünde a Délmagyar.hu riportjában. A párjával másfél éve költözött egy panelprogramban felújított, 54 négyzetméteres lakásba – az idén kaptak először távfűtési elszámolást.

Tudták, hogy valamennyit rá kell fizetniük, de közel félmillióra nem számítottak. Pláne úgy nem, hogy télen egy radiátort kapcsoltak be, az is csak langyos volt, szándékosan egy szobát fűtöttek, hogy spóroljanak. Tünde igazságtalannak tartja a számlát, főként azért, mert a 24 lakásos panelban nekik kell a legtöbbet fizetni. Akad olyan, aki 300 ezres számlát kapott, a többség viszont 50-60 ezreset – mesélte.

Több fórumon is megpróbált segítséget kérni, a Fogyasztóvédelemnél azt mondták, nem az ő hatáskörük, a Mérésügyi Hatóságtól is ezt a választ kapta. A fűtéselszámolást végző Techem Kft. képviselője is járt náluk, megnézte, jól működött-e a mérő. Azt mondta, semmi probléma vele, de személyes megjegyzésként hozzáfűzte, mégiscsak lehet valami gond a panel fűtésrendszerével, ha a radiátor csak langyos volt. Ügyvédhez is fordultak. Megértő volt a számlát küldő Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. is, ahol fizetési haladékot kaptak, de ki kell fizetni a számlát – mondta Kovács Tünde.